Time to live (TTL)

De time to live (TTL) van een DNS-record geeft aan hoe lang een DNS of MX wijziging erover doet om doorgevoerd te zijn over de hele wereld. Een korte TTL waarde kan nuttig zijn wanneer het adres van een belangrijke service (zoals een webserver of een MX-record) wordt veranderd. We adviseren voorafgaan aan een DNS wijziging altijd om de TTL te verlagen om overlast voor de gebruikers te minimaliseren.

De gebruikte eenheid is seconden. Een veelgebruikte standaard TTL-waarde voor DNS is 86400 seconden, dat is 24 uur. Een TTL-waarde van 86400 zou betekenen dat als een DNS-record werd veranderd, DNS-servers in de wereld nog maximaal 24 uur de oude waarde uit hun cache kunnen gebruiken.