Redirects

Een redirect verwijst de bezoeker van een URL automatisch door naar een andere URL. Redirects zijn nuttig in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij livegang van een nieuwe site. Het kan dan voorkomen dat de URL van een pagina op de nieuwe site afwijkt van de URL op de oude site. In dat geval voer je in de nieuwe site in dat bezoekers van de oude URL automatisch doorgestuurd worden naar de nieuwe pagina.

Afbeelding: Interface om een redirect toe te voegen Voor meer (technische) informatie over redirects: https://developers.google.com/search/docs/crawling-indexing/301-redirects

Redirects instellen bij livegang

Voor de livegang van een nieuwe website vragen wij onze klanten om een lijst met redirects op te stellen zodat wij deze voor livegang kunnen importeren.

Redirects plugin

Wij installeren een redirects plugin waarmee je na livegang zelf de redirects kunt beheren (verwijderen, toevoegen en wijzigen). Deze plugin toont ook een realtime overzicht met 404s (pagina’s die mogelijk nog een redirect nodig hebben).

Afbeelding: Interface van de redirection plugin.