Cache & cache legen

Het opslaan van gegevens op een sneller medium om sneller toegang tot deze data te hebben wordt caching genoemd. Een voorbeeld hiervan is browser cache. Wanneer een gebruiker een pagina opvraagt in een webbrowser, wordt er ook een kopie van (een deel van) de pagina in de browser opgeslagen. Wanneer de gebruiker dezelfde pagina opnieuw opvraagt wordt deze in het algemeen niet opnieuw vanaf de webserver opgehaald, maar vanuit de browser. Een van de nadelen van caching is dat als er aanpassingen gedaan zijn aan de code van een website, een bezoeker nog de oude styling opgeslagen kan hebben in zijn browser waardoor de wijzigingen niet zichtbaar zijn.

Hoe leeg ik mijn browser cache?

Je kunt de browser cache legen door middel van een 'force reload'. Die doe je middels de volgende toetsencombinatie:

Windows

Edge, Internet Explorer CTRL + F5
Google Chrome CTRL + SHIFT + F5
Firefox CTRL + F5
Opera CTRL + Herlaadknop

Mac OS

Safari ⌘ + ALT + R
Google Chrome ⌘ + SHIFT + R
Firefox ⌘ + SHIFT + R
Opera ⌘ + ALT + R

Naast browser cache, bestaan er ook server-side caching mogelijkheden. Ervaar je problemen met caching die niet opgelost zijn door een force reload? Neem dan contact op met onze support afdeling.