API

Een API (Application Programming Interface) is een stuk software dat ervoor zorgt dat twee verschillende programma's of systemen met elkaar kunnen communiceren. Bij Stuurlui bouwen wij API’s die data uit een extern programma in WordPress importeren of vanuit WordPress naar een extern programma versturen.

Voorbeelden van API’s

• Vacatures uit een ATS ophalen en tonen op je website;
  • Inzendingen van een sollicitatieformulier op de website na verzending versturen naar een ATS;
  • Data van een aanvraagformulier na inzending inschieten in Salesforce;
  • Een postcode API die o.b.v. postcode en huisnummer een straat- en plaatsnaam ophaalt en invult in een formulier;
  • Een Google Maps API die de afstand tot een locatie berekent en gebruikt om overzichten te filteren op afstand (bv. ‘vacatures in de buurt’)

Niet altijd maatwerk

Een API hoeft niet altijd maatwerk te zijn. Er bestaan ook standaard API’s. Een voorbeeld hiervan is de Mailchimp API voor Gravity Forms die data van een nieuwsbrief inschrijfformulier inschiet in een Mailchimp maillijst. Mailchimp heeft hier een plugin voor gebouwd die wij op jouw website kunnen installeren en je uitleg kunnen geven over het gebruik ervan.

Meer informatie

Voor vragen over API koppelingen kun je contact opnemen met onze support afdeling of met jouw project manager of kijk eens op stuurlui.nl/diensten/api-koppelingen-laten-maken/.